Hoppa till huvudinnehåll

Kick-off för det norsk-svenska samarbetet i PreViS2

fredag, oktober 20, 2023

I oktober var det äntligen dags för norsk-svensk gemensam kick-off för det PICTA-ledda projektet PreViS, Prehospital Video i Samverkan. Detta är fortsättningen på projektet som startade 2020 där den första delen avslutades med en slutkonferens förra året.

Projektarbete

PICTA och Sykehuset Innlandet är precis som förra perioden projektägare, med huvudparterna Innovationsplattformen VGR och Helseinn. Nu tar projektet fart igen och utökar samtidigt med nya samarbeten med ett flertal aktörer och områden för videotillämpning. På svensk sida innebär det bland annat ett arbete lett av Innovationsplattformen VGRs Magnus Kristiansson med video från drönare som ska skapa värde för både larmcentralen och räddningstjänsten. På den norska sidan ska videolösningar implementeras i ännu fler ambulanser, och samarbetet med försvaret öppnar upp för nya spännande tillämpningar vid händelse av kris och större katastrofer. 

 

Vi är ett gäng entusiaster med bred kompetens som alla är eniga om att samarbetet över landsgränserna är en av nycklarna till framgångsrik innovation, säger PICTAs Elin Maxstad. Det är väldigt roligt att få vara med i ett projekt där alla är så engagerade och villiga att dela med sig av både framgångar och motgångar! 

 

Vi ser fram emot att få fortsätta att berätta för er om allt spännande som kommer ske i detta 3-åriga projekt som finansieras av Interreg Sverige-Norge

 

Läs mer om PreViS2 

Läs mer om PreViS