Hoppa till huvudinnehåll

Testambulansen presenteras på Lindholmen Open Days

-
Online

Under Lindholmen Open Days kan du se hur testambulansen används till att utveckla framtidens vård.

Arrangeras av: 
Lindholmen Science Park

Genom att utveckla en mobil testbädd för den prehospitala vårdkedjan öppnas helt nya möjligheter för forskning, tester, utveckling och innovation av nya produkter och arbetsprocesser. Detta är testambulansen - ett livsviktigt verktyg. 

En fullt utrustad ambulans för simuleringar och ljud- och bildupptagning, en ”plug&play” IT-testmiljö samt utrustning för videokonsultation är viktiga komponenter i det unika konceptet.

På Lindholmen Open Days kan du höra mer hur den mobila testambulansen används. Elisabet Hammar, verksamhetschef vid Sahlgrenska Ambulansverksamheten, deltar tillsammans med företrädare för PICTA.

Intervjun med Elisabet Hammar, Hanna Maurin Söderholm och Bengt Arne Sjöqvist hör du den 15 september kl 11.10. 

Anmäl dig till Open Days här

Läs mer om testambulansen här

Lindholmen Open Days är ett årligt återkommande arrangemang på Lindholmen Science Park där aktörer och innovationsmiljöer delar med sig av sin vardag. Just i år är evenemanget speciellt i dubbel bemärkelse: 2020 firar Lindholmen Science Park 20-årsjubileum, vilket innebär att under två decennier har näringsliv, akademi och samhälle mötts på Lindholmen för skarpa utvecklingsprojekt som har drivit Sverige framåt. Det betyder också att Lindholmen Open Day i år arrangeras under tre dagar: 15-17 september. Den pågående Coronapandemin gör emellertid att evenemanget i år är till 100 procent digitalt.