Hoppa till huvudinnehåll

Riksdagspolitiker med planer för blåljus

onsdag, februari 15, 2023

PICTAs Glenn Larsson intervjuar riksdagsledamot Ragnarsson på Flisas vårmöte. 

Glenn Larsson och Thomas Ragnarsson på Flisamöte

Under Flisas vårmöte i Stockholm i februari passade PICTAs Glenn Larsson också på att ställa några frågor till Thomas Ragnarsson, riksdagsledamot för Moderaterna, som var en av talarna under vårmötet.

 

Hej Thomas, kan du berätta lite om dig själv?

–  Hej! Jag har jobbat inom ambulanssjukvården i 35 år och därigenom varit med på ett antal FLISA-möten genom åren. Idag har jag ynnesten att få jobba med politik i Sveriges riksdag, men är fortfarande verksam som timanställd ambulanssjuksköterska och därför är jag tacksam att bli inbjuden till detta vårmöte.

 

Vad är bakgrunden till ditt besök?

–  En sak som har slagit mig är att det inte finns något blåljusnätverk i Sveriges riksdag. Blåljusorganisationerna i Sverige borgar för människors trygghet, och förtroendet för dessa organisationer är mycket högt. I en tid av stor otrygghet i samhället så tycker jag det är viktigt att våra blåljusverksamheter får ett forum där de kan möta politiker från alla delar av landet och från samtliga partier samtidigt som man får ett forum där man kan belysa de frågor som är viktiga för respektive organisation. Riksdagen som är lagstiftande har en otrolig makt som ska användas på ett förnuftigt sätt och därför är kunskapen om olika verksamheter viktig för att eventuell lagstiftning ska bli så träffsäker som möjligt. För mig är det viktigt att öka kunskapsbasen hos så många politiker som möjligt när det gäller blåljusverksamheterna.

 

Det låter verkligen spännande! Vi håller med om att det är viktigt och ser fram emot att få följa det fortsatta arbete du gör i riksdagen!