Hoppa till huvudinnehåll

PICTA på Flisa-kongressen 2023

torsdag, september 14, 2023

Den 12-14 september gick årets FLISA-kongress av stapeln här i Göteborg. Det är sällan man ser så många ambulanser parkerade utanför Svenska mässan som dessa dagar som dessutom inleddes med att hela PICTA-teamet intog stora scenen i en timme och berättade om vad PICTA gör och om några olika aktuella projekt. 

Hela PICTA på scenen

Under tre dagar fylldes hallarna sedan av intressanta föredrag som alla handlade om ambulans på något vis. Utöver det demonstrerades många nya produkter och tjänster. Vi träffade på Jeanette Rylin från Göteborgsföretaget Medfield Diagnostics som hade med sin Strokefinder MD100- ett bärbart kliniskt beslutsstöd för utvärdering och prioritering av misstänkta akuta hjärnskador. I en annan monter stötte vi på Michael Okmark med kolleger från Bliksund som erbjuder digitala lösningar.

Två företag på mässan

Emil Baehrendtz och Cecilia Boija från Falck berättade om deras arbete med att minimera risker för sin personal från hot och våld, och demonstrerade Falcks Bröset Violence List. Visade upp en helt ny ambulans från Ambulansproduktion AB som kör i Värmland gjorde Carolina Abrahamsson, till vardags också ambulanssjuksköterska i Sandviken.

Bilder från mässan

Kollegorna Elin Maxstad, Andreas Dehre och Jonatan Green syns provsitta och känna på bilen som nu ska rulla i bland annat i de värmländska skogarna. 

Ambulansbild
Ambulansbild

I Pensis monter berättade Matz Göthensten från Mago Scandinavia om deras nya lättviktsbår, du kan se den nedan. 

Bår

I utställningen arrangerade Standby en tävling i att köra ambulans i simulator så snabbt & säkert som möjligt. Det var jättemånga som ville delta och den duktiga vinnaren som tillkännagavs sista dagen blev Sonja Taktak, till vardags ambulanssjuksköterska på ambulanssjukvården Sahlgrenska, Gullbergsvass City. Grattis Sonja!

Simulatortävling

Summeringen är tre dagar fulla av intressanta föredrag och givande möten - kort sagt ett fantastiskt tillfälle att träffa människor i branschen och att uppdatera sig på det allra senaste och det mest viktiga. Vi ses igen!