Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Erna Ebelings pris till PICTAs grundare

PICTAs grundare Professor Bengt Arne Sjöqvist, har tillsammans med Professor Kaj Lindecrantz, en av MedTech Wests grundare, tilldelats Erna Ebelings pris för 2020.

Priset delas ut av Styrelsen för Svensk medicinteknisk förening och Svenska Läkaresällskapet med motiveringen: "För deras framstående gemensamma insatser inom telemedicin och bearbetning av fysiologiska signaler. Speciellt uppmärksammas att de var internationella pionjärer inom telemedicin och att de var de första som med dåtidens mobiltelefoniteknik överförde EKG mellan ambulans och sjukhus. Priset är också ett erkännande av deras arbete med att stärka området medicinsk teknik."

- Det känns extra roligt att få detta ihop med Kaj. Vi började båda som doktorander på dåvarande Tillämpad elektronik 1977, och kom att dela rum och arbeta ihop i många år, säger Bengt Arne Sjöqvist.

Fakta Erna Ebelings pris

  • Priset har till ändamål att främja forskning och utveckling inom medicinsk fysik och medicinsk teknik. Prismottagare utses av Läkaresällskapets sektion för medicinsk teknik och fysik.
  • Prissumman är 30.000 kr.