Hoppa till huvudinnehåll

PICTA får förstärkning av Chalmersstudent

onsdag, oktober 19, 2022

Vi på PICTA är glada att välkomna Chalmersstudenten Alexandra Johansson till oss.

Bild på tjej framför färgglad byggnad

Alexandra Johansson utanför Lindholmen Science Park

Alexandra Johansson kommer under sitt sommarlov att systematiskt att söka igenom forskningsdatabaser och andra källor såväl i Sverige som utomlands för att samla in relevant prehospital forskning och utvecklingsprojekt i synnerhet om utveckling och användning av prehospital video för PreViS-projektet. 

Alexandra är en av de civilingenjörsstudenter på Chalmers som valt att inrikta sin civilingenjörsutbildning särskilt mot medicinteknik - en relativt ny utbildning som knyter ihop teknikstudierna med hälso- och sjukvården på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. 

Varmt välkommen till oss, Alexandra!
 

Nyfiken på utbildningen som Alexandra går? Läs mer här

Ambulans med Lina

Regionens innovationschef auskulterar ambulansare

2024-06-12
Lina Strand Backman, chef för Innovationsplattformen i Västra Götalandsregionen, har nyligen auskulterat Sahlgrenska ambulansen. Innovationsplattformen är en enhet inom regionen, organiserade under...
Äng

Afa-finansiering till gemensamt PICTA- och Chalmersprojekt

2024-05-16
Medel från Afa till doktorand och post-doc till Chalmers och PICTA.
Johan

Johan Löfvenholm ny vd för Lindholmen Science Park

2024-05-14
Styrelsen för Lindholmen Science Park AB har utsett Johan Löfvenholm till ny vd för bolaget. Med en gedigen erfarenhet från fordonsindustrin kommer han att starta sitt nya uppdrag i augusti, med fokus...
Mingel i lobbyn under pausen av PICTA Forum

Återupplev årets första PICTA Forum

2024-05-07
När årets första PICTA Forum ägde rum gjorde vi vårt bästa för att fånga det fullsatta eventet åt dig som inte kunde vara med. Här hittar du både inspelningen av eventet och bra bilder!