Hoppa till huvudinnehåll

Innovationspris till docent Andreas Fhager, Chalmers

måndag, juni 21, 2021

Stiftelsen Medicin & Teknik vid Chalmers har beslutat att 2021 års innovationspris i Henry Wallmans anda skall tilldelas docent Andreas Fhager, Chalmers. Priset delas i år ut för fjärde gången och består av ett diplom samt ett stipendium.

"Motivering:
Andreas Fhager är docent i biomedicinsk elektromagnetik och ledare för forskningsgruppen med samma namn vid institutionen för Elektroteknik på Chalmers.
Andreas har ägnat en väsentlig del av sin forskning åt att utveckla och studera mikrovågsbaserad teknik som metod inom medicinsk diagnostik. Flera olika tillämpningsområden är aktuella i detta arbete -mikrovågstomografi för bröstcancerdiagnostik, muskelskador inom idrottsmedicin, blödningar i buk och thorax-regionerna samt stroke och skallskador. Metodologiskt är tillämpningarna baserade på analys av mikrovågors utbredning i olika typer av vävnad.

Andreas är även en av grundarna bakom Medfield Diagnostics AB som vidareutvecklar och produktifierar stroke- och skallskadediagnostiken, där ett långvarigt och välutvecklat samarbete med kliniska neurofysiologer och stroke-neurologer potentiellt i närtid kan bidra till att revolutionera den akuta strokesjukvården.

Med sitt gedigna medicintekniska kunnande och engagemang, parat med förmåga att bygga konstruktiva samarbeten med medicinsk expertis och en stark entreprenörsmässig ådra, är Andreas Fhager en mycket värdig mottagare av Henry Wallmanpriset 2021."

Allmän information om priset: www.medtechwest.se/collaboration-platforms/henry-wallman/