Hoppa till huvudinnehåll

Elin Maxstad ny projektledare med UX-designkompetens

onsdag, oktober 19, 2022

I mitten av juni välkomnade vi på PICTA vår nya kollega industridesigningenjören Elin.

Kvinna i yngre ålder som ler in i kameran. En vit blus mot en färglad bakgrund utstrålar fokus och hopp

Elin Maxstad, projektledare, PICTA

Elin Maxstad är redan ett välkänt ansikte här på Lindholmen Science Park. Tillsammans med Jens Andersson har hon just avslutat sitt masterarbete på Chalmers på uppdrag av PICTA och ambulanssjukvården Sahlgrenska. Uppdraget fokuserade främst på att ta fram ett digitalt verktyg och AI-baserat beslutsstöd som kan användas i ambulans. Nu kliver Elin in i en ny roll som projektledare på PICTA med UX-designkompetens. Vi ber henne berätta vad hon ska göra:

- Jag kommer finnas med i prehospitala projekt och jobba för att användarens perspektiv lyfts fram och analyseras i de ideér, system, tjänster och produkter som PICTA arbetar med, säger Elin. Det finns alltid en användare i slutändan och om dennes behov tas med i ett tidigt skede ökar potentialen för lyckade implementeringar! Jag kommer ibland lyfta blicken för att se det större sammanhanget när det behövs och ibland kommer jag, tvärtom, dyka ner på detaljnivå för att skapa värde på flera plan. Till en början kommer jag ställa ohyggligt många frågor för att greppa sammanhanget och syftet med projekten. Frågan "varför?" ligger ständigt på mina läppar! Jag kommer också finnas med och visualisera och kommunicera resultaten från projekten på ett sådant sätt att de blir till nytta för så många som möjligt. Jag tycker det ska bli otroligt roligt och spännande att vara en del av PICTA, och ser fram emot att utvecklas och lära mig massor!

Och vi tycker att det är otroligt roligt och spännande att ha dig med på PICTA-tåget, Elin. Varmt välkommen!

Hela PICTA på scenen

PICTA på Flisa-kongressen 2023

2023-09-14
Den 12-14 september gick årets FLISA-kongress av stapeln här i Göteborg. Det är sällan man ser så många ambulanser parkerade utanför Svenska mässan som dessa dagar som dessutom inleddes med att hela...
Bild ur filmen

Resultaten från projektet Autumn Leaves i ny film

2023-08-28
Samverkansprojektet Autumn Leaves som ska reducera tidsfördröjningar och öka precisionen i den prehospitala vårdprocessen för det stora samhällsproblemet fallskador avslutades nyligen. Hur det i dag...
Arvid och Nicklas

Examensarbete från Chalmers förbättrar säkerheten i ambulans för spädbarn

2023-06-28
PICTAs Elin Maxstad har under vårterminen koordinerat ett studentarbete med Arvid Carlqvist och Nicklas Thempo Bengtsson, båda Chalmersstudenter från masterprogrammet Industrial Design Engineer.
Prehospital video-applikation demonstreras på projektets slutkonferens

Nu fortsätter vi utveckla Prehospital Video i Samverkan

2023-06-28
Nu är det klart att projektet Prehospital Video i Samverkan 2 – PreViS 2 - får totalt 1,2 miljoner euro från Interreg Sverige – Norge.