Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Sabine Reinfeldt först att få Henry Wallman-priset

Sabine Reinfeldt tilldelades det nyinstiftade priset i medicinteknik i Henry Wallmans anda för sin forskning om benledningsteknik och för sin förmåga att bygga broar mellan discipliner.​ Sabine är docent och forskargruppsledare inom Medicinska signaler och system på Chalmers. Hon mottog priset vid en ceremoni på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.
Bild: Helene Lindström, MedTech West

Vad betyder det för dig att få priset?
– Det betyder mycket för mig! Jag känner mig oerhört hedrad och väldigt glad över att få ta emot priset. Jag ser det som en bekräftelse på att mitt arbete är viktigt och uppskattat. Samtidigt vill jag också säga att jag känner mig mycket ödmjuk inför detta. Eftersom jag i början av min forskarkarriär deltog i redan pågående tvärvetenskapliga samarbeten har mina förutsättningar att fortsätta samarbeta varit väldigt bra. Att få ett pris i Henry Wallmans anda är en stor ära, och jag är väldigt glad att min grupps forskning får ett sådant positivt erkännande.

skarmavbild_2018-10-11_kl._14.04.36.png

Pristagaren Sabine Reinfeldt omgiven av Bo Håkansson, Bengt-Arne Sjöqvist och Kaj Lindecrantz.
Foto: Helene Lindström, MedTech West

Läs hela artikeln

Fakta om priset
Henry Wallmans pris är ett innovationspris inom medicinteknik, som från 2018 årligen delas ut till yngre forskare eller forskarstuderande som i nära samverkan med expertis inom teknik och hälso- och sjukvård framgångsrikt överfört ny kunskap från akademi till praktisk sjukvård. Bakom priset står stiftelsen Medicin & Teknik vid Chalmers. Prissumman uppgår till 50 000 kronor. Henry Wallman kom till Chalmers 1948 och var pionjär inom medicinteknisk forskning och utveckling.