Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Ny projektledare med visioner

Johanna Bergman är sedan november ny projektledare på PICTA. Hon är civilingenjör inom Medicin och Teknik från Lunds Tekniska Högskola, och vi fick ta del av några av hennes tankar kring bl a prehospital e-hälsa och Lindholmen Science Park.
Johanna Bergman

Hur kommer det sig att du sökte dig till Göteborg och PICTA?

- Framförallt för att jag tycker att e-hälsa är ett så spännande område. Då känns Lindholmen Science Park och Prehospital ICT Arena som helt rätt forum. Ska vi komma fram till innovativa lösningar för den prehospitala vården krävs samverkan! 

Du är relativt ny på jobbet, så hur har din start varit?

- Det är fantastiskt roligt att vara del av den innovativa miljö som Lindholmen erbjuder. Det finns så mycket spännande projekt, kunskap och erfarenhet både på Lindholmen och i PICTAs nätverk. Jag är redan igång med två olika projekt, det handlar bl a om simuleringar och tester samt identifiering av sepsis, som faktiskt är en relativt okänd men allvarlig folksjukdom och som leder till stora samhällskostnader. Detta kommer vi också ta upp i årets första Metis Forum.

Finns det något område inom prehospital vård som du tycker är extra spännande? 

 - Alla möjligheter och utmaningar som kommer med kombinationen av IT, teknik och sjukvård är intressanta, men det jag tycker är mest spännande är användar- och verksamhetsperspektivet. De tekniska lösningarna finns ju oftast redan, det vi måste jobba på är hitta rätt tillämpningar och sätt att få in dem i sjukvården så att det faktiskt används och gör nytta, avslutar Johanna Bergman.