Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

AI och automatisering i framtidens vård

Ineras konferens "AI och automatisering i framtidens vård – när blir 1177 Vårdguiden en robot?" spred kunskap bland annat om hur artificiell intelligens kan användas inom vården. Johanna Bergman från PICTA pratade om hur man kan öka precisionen i den prehospitala bedömningen av sepsispatienter med hjälp av AI.
Bild: Unsplash

På Ineras konferens "AI och automatisering i framtidens vård – när blir 1177 Vårdguiden en robot?" samlades politiker, beslutsfattare, ledare och strateger i landsting, regioner, kommuner, myndigheter och hos leverantörer. 

Genom flera exempel från både omvärlden och svensk vård och omsorg, speds kunskap och insikter om vilka möjligheter och utmaningar man kan se med automatisering.

Johanna Bergman, projektledare på Prehospital ICT Arena, presenterade PreSISe, ett samverkansprojekt med flera parter, som ska bidra till att öka precisionen i den prehospitala bedömningen av sepsispatienter med hjälp av AI. 

Här kan du se Johanna Bergmans presentation 

Lyssna även till intressant paneldiskussion med framtidsutblick
 

Inera ägs av SKL Företag, landsting, regioner och kommuner. Genom att erbjuda kompetens inom digitalisering stödjer Inera ägarnas verksamhetsutveckling. Inera koordinerar och utvecklar gemensamma digitala lösningar till nytta för invånare, medarbetare och beslutsfattare.

Läs mer om PreSISe-projektet