Hoppa till huvudinnehåll
conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

logo

Metis Forum

8 december 2015 11:30 till 17:00
Demostudion, Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5, Göteborg.
Metis Forum Hölls den 8 december och hade två huvudteman - den prehospitala strokekedjan och traumasjukvård.
 • metis_forum_webb_mini2.jpgDen prehospitala strokekedjan
  Vi hörde bl.a. om tidsaspekter i den prehospitala strokekedjan, VGR:s nya riktlinjer för processen runt trombektomi, en uppdatering om de senaste rönen runt trombektomi, samt resultat av ett examensarbete på läkarlinjen runt beslutsstöd för att skatta sannolikheten för blödning i samband med stroke prehospitalt.
  Medverkar i detta block gör M.Dr. Annika Berglund, Karolinska, Prof Lars Rosengren, Sahlgrenska, Prof Turgut Tatlisumak, Sahlgrenska och läkarstuderande Ludvig Valentin-Askman.
   
 • Programmet 3R
  Programmet 3R ägs och drivs av Stockholms läns landsting, Västra Götalandsregionen och Region Skåne. Syftet är att gemensamt kravställa och upphandla framtidens vårdinformationsmiljö med bland annat ett gemensamt journalsystem och en digital yta där patienter och invånare kan sköta sina kontakter med vården och få information om den egna hälsan. Projektet och aktuell status presenteras av Dr. Helen Seeman-Lodding regional programchef i VGR.  
   

 • Traumasjukvård
  Baseras på presentation av ett projekt från USA – TraumaHawk. Detta drivs vid University of Iowa, och gäller bildöverföring från trafikskadeplats till sjukhus för assistans på distans samt förberedelse av åtgärder på mottagande sjukhus traumaenhet. Projektet kommer att presenteras av Daniel McGehee, Christopher Buresh, och Eric Payne direkt via videolänk från USA. Kontakt med denna grupp i USA har etablerats via SAFER:s grupp inom Care & Rescue, och det finns ett uttalat intresse av att vilja prova lösningen också i Sverige om intresse finns.

Ladda ner progammet

Tid: 8 december, 11.30 - 17.00

Plats: Demostudion, Lindholmen Science Park, Lindholmspiren 3-5, Göteborg.

 

Metis Forum är den öppna mötesplatsen där Prehospital ICT Arenas intressenter träffas för kunskaps- och erfarenhetsutbyte samt tar fram idéer till projekt. Ett trettiotal intressenter från sjukvård, näringsliv och akademi deltar i arenan.

Läs mer om Metis Forum

Presentationer:

Prehospit update.pdf
Prehospital identifiering och prioritering vid akut stroke.pdf
Reperfusion in brain ischemia-organizational aspects in view of the recent randomized thrombectomy trials.pdf
Nya rutiner for prehospital handlaggning av stroke i vgr.pdf
Evw-emergency vehicle warning.pdf
Development of a clinical decision support system for improving the acute care process of stroke patients based on clinical variables.pdf
 

Länkar:

3rfvm.se

http://now.uiowa.edu/keywords/traumahawk